vrijdag 27 juli 2007

Harika Değirmenci Kim?


Türk sinema oyuncusu ve 1975 Türkiye Güzeli

Coşkun Plak da, "Milliyet Gazetesi 1975 Türkiye Güzellik Kraliçesi" Ebru Deniz'i sürdü önümüze. Memleketin en namlı söz yazarlarından Bülent Çakır, bu güzel kızımızı "Ağlatma Beni" tablosunda çıkartmıştı önümüze. Tam bir yıl sonra, aynı kızımız bu sefer Harika Değirmenci adıyla, güzellere pek meraklı bir firma olan Kent'in kanatları altında "Dost musun Düşman mısın?" adlı plağı yaptı. "

Tarık akan'la ve Kadir Inanır'la toplam 2 film çevirmiştir.

''Filmleri''

''Aşk Dediğin Laf Değildir, 1976''
1976 yapımı Safa Onal filmidir.Tarik Akan ve Harika Değirmenci başrolde.

''Fırtına, 1977''

1977 yapımı Nejat Saydam'ın yönettiği türk-iran ortak yapımı film. Kadir inanır, Harika Değirmenci, Beyk Imanverdi, güli zengene, Ekrem Dümer, Diler Saraç, Ertuğrul Bilda, Osman Alyanak, Nezihe Güler, cevdet arıkan, memduh ünsal ve seyfetin karaday filmin oyuncu kadrosunu oluşturuyorlar.


1 opmerking:

Aydoğan zei

Merhaba,

Birkaç gün önce televizyonda "Fırtına" filmini izlediğimden beri Harika Değirmenci'yi araştırmaya, şu anda nerede olduğunu ve ne yaptığını, neden sadece iki filimde oynadığını merak etmeye başladım. Bugün de diğer filmi olan "Aşk Dediğin Laf Değildir." filmine de rastladıktan sonra iyice merak etmeye başladım. Eğer bir bilen varsa ve benimle de paylaşırsa inanılmaz rahatlayacağım.

Aydoğan Karagöz
aydogan.karagoz@gmail.com